Utanmazlar çalmadık bir şey bırakmamış! Depremzedeler ‘Gücümüze gidiyor’

Utanmazlar çalmadık bir şey bırakmamış! Depremzedeler ‘Gücümüze gidiyor’

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem hala etkilerini bitirmiş değil. Vatandaşlar maddi ve manevi olarak iyileşmeyen yaralarını sarmak için uğraşırken gelen darbeler bitmiyor. Hatay'da yaşanan durumda ise vatandaşlar artık kalpleri buruk, acılı ve öfkeli.

Depremden en çok etkilenen şehirlerden birisi olan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde vatandaşlar karşılaştıkları manzara ile şok oldular. Depremzedelerden birisi “Depremin tranvası halindeyiz. Bunları görünce gücümüze gidiyor.” ifadelerini kullandı.

BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİ

Hatay Kırıkhan’da karşılaşılan manzara “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 333 sokakta bulunan Turan Şimşek Apartmanı’nda ikamet eden vatandaşlar binalarını kontrol ederken karşılaştıkları durumla şaşkına döndü. Hırsızlar su sayaçlarını dahi sökmüştü. Hırsızların verdiği hasar yüzünden binadaki borulardan su ortaya akıyor. Hem depremzede hem de hırsızlık mağduru olan vatandaşlar yetkililere seslenerek yardım talebinde bulundu.

deprem-bolgesinde-hirsizlik.jpg

DEPREMZEDELERDEN BİRİSİ “GÜCÜMÜZE GİDİYOR”

Çadırda yaşayan depremzede vatandaşlardan Bülent Kızıltaş şu sözlere yer verdi:

“Binamızdaki su sayaçlarını bile çalmışlar. Polise haber verdik. Geldiler, yetkililerden de yardım bekliyoruz. Evlerimize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Depremden çıktık, zaten travma halindeyiz. Bu olaylar gücümüze gidiyor.”

depremzedeler-yardim-bekliyor.jpg

YARDIM İSTEDİLER

Diğer bir depremzede olan İsmet Ankay ise şu cümlelerle yardım istedi:

“Evlerimizi bırakıp çadırlarda yaşıyoruz. Depremden dolayı zaten mağdur durumdayız. Binalara hırsızlar girip su saatlerimizi bile çalıyorlar. Evlere su doluyor. Devletimizden yardım istiyoruz. Felaketin içindeyiz, bir yandan da bunlarla baş etmek zorunda kalıyoruz.”