Cübbeli Ahmet "CHP'ye, DEM'e oy vermek caiz değildir" dedi: Fatih Portakal çıldırdı

Cübbeli Ahmet "CHP'ye, DEM'e oy vermek caiz değildir" dedi: Fatih Portakal çıldırdı

"Cübbeli Ahmet" ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 31 Mart seçimleri öncesi yorumlarla kamuoyunda yankı uyandırdı. Kullandığı sözler, seçim öncesi tepki çekmişti. Gazeteci Fatih Portakal, Cübbeli Ahmet'i hedef alarak sert bir şekilde eleştirdi.

İsmailağa Cemaati'nde de tartışmaları ateşleyen Cübbeli Ahmet, 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaptığı açıklamayla tepkileri üzerine çekti. Cübbeli, "Şu anda Cumhur İttifakı'nın dışındaki Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin, ama Cumhur İttifakı'na kaybettirip CHP'yi, DEM'i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir" sözlerini kullandı.

“PEYGAMBER MİSİNİZ SİZ YA”

Bu sözler kamuoyunda tartışmalara neden oldu ve usta gazeteci Fatih Portakal da canlı yayında sert tepkisini dile getirdi. Portakal, "Peygamber misiniz siz ya! Veya ne bileyim, siz neye göre böyle bir fetva verebiliyorsunuz! Vahiy mi indi size? İnanmayın bu insanlara" diyerek Cübbeli Ahmet'e esti gürledi.

Fatih Portakal’ın 'Cübbeli Ahmet Hoca'nın sözleriyle ilgili yaptığı yorumlar şöyleydi:

"Cübbeli Ahmet Hoca var, biliyorsunuz kamuoyunda öyle biliniyor. Ahmet Mahmut Ünlü bir televizyon programında diyor ki; Cumhur İttifakı dışındaki verilecek partilere oylar, günahtır. Günahkarlardır diyor. Ya nasıl bir dinbaz insansınız siz! Yani ahiretini yakıyor farkında değil! Ramazan'da diyor ki; bu cumhurun dışında verilecek partilere oylar diyor, günahkarlıktır diyor. O kişilere direkt günah yazılacaktır diyor.

“DİNBAZ İNSANLARSINIZ”

Bunu diyen din adamı, din adamı falan değil, dinbaz olduğundan bahsediyoruz zaten hani her sakallı gördüğünüzü her sarıklı gördüğünüzü din adamı görmeyin! Ama gerçekten Allah yolunda bu tarikat yolunda ve rehberlik yolunda gerçekten din adamları samimi din adamları var. Sizleri ayırıyorum ama böyle dinbazlara inanmayın! Öyle günahmış falan, peygamber misiniz siz ya! Veya ne bileyim, siz neye göre böyle bir fetva verebiliyorsunuz!

“VAHİY Mİ İNDİ SİZE”

Vahiy mi indi size? İnanmayın bu insanlara çünkü bu insanlar siyasetin güdümündeki gücünü siyasetten alan menfaatli olan insanlar, menfaati olan insanlar… Bolluk bereket içerisinde yaşayan insanlar, inanmayın bunlara! Bunların yolu enteresan bir yol böyle gitmeye devam ediyorlar.”