Seçim günü kuralları neler? Nereler kapalı olacak?

Seçim günü kuralları neler? Nereler kapalı olacak?

Yarın 14 Mayıs genel seçimleri gerçekleşecek ve birçok vatandaş seçim kurallarını, nerelerin açık ve kapalı olacağını araştırıyor. İşte seçim günü kapalı olan yerlere ve yasaklara dair ayrıntılar...

Yarın tüm Türkiye genel seçimler için oylarını kullanıyor olacak. Seçim yasakları ise bugün 18 itibariyle başladı. Yarın 06.00’dan itibaren alkol satmak kesinlikle yasak. Ayrıca internet kafe, kahvehane, kıraathane ve eğlence yerleri kapalı olacak. Peki, seçim günü kafeler kapalı mı?

14 MAYIS SEÇİM GÜNÜ KAFELER KAPALI MI?

Vatandaşların en çok araştırdığı konulardan birisi de seçim günü kafelerin açık olup olmayacağı. Bugünden itibaren seçim yasakları başladı ve bu kapsamda propagandaya girecek herhangi bir haber veya paylaşım yapmak yasak. YKS (Yüksek Seçim Kurulu) ise 18.00 - 21.00 arasında seçim tebliği ve haberlerini açıklayabilecek. 21.00’e kadar tüm yayınlar yapılmaya başlanabilecek.

secim-alkol-yasagi-ne-zamana-kadar.jpg

ALKOL YASAĞI BAŞLAYACAK

Yarın 06.00’da alkol yasağı başlıyor. 14 Mayıs genel seçimler için oylar saat 08.00 - 17.00 arası kullanılacak. Alkol satışı ise 14 Mayıs genel seçimleri sürecindeki gün 00.00’a kadar devam edecek. Lokanta ve benzeri yerlerde yalnızca yemek sunulacak ve silah taşımak emniyet güçleri dışındaki tüm vatandaşlar için yasak olacak. Restoran ve kafe gibi yerlerde alkol satışı olmadığı sürece yemek ve içecek satışları serbest olacak.