RTÜK başkanı açıklama yaptı! Seçim sonuçları daha erken açıklanacak mı?

RTÜK başkanı açıklama yaptı! Seçim sonuçları daha erken açıklanacak mı?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den bir açıklama geldi buna göre YSK’nin yetkisi altında olduğunu açıkladığı yasakla ilgili konuştu.

Seçim yasaklarına dair RTÜK başkanı “Seçim sonuçları 21.00’den önce verilemez. Ancak YSK isterse erkene çekme yetkisine sahiptir.” ifadelerine yer verdi. Buna göre seçim sonuçları daha erken verilecek mi? Yasakların öne çekilmesi mümkün mü?

SEÇİM YASAKLARI KAÇTA BİTİYOR?

Seçim yasakları dün 18.00 itibariyle başladı. Sabah 06.00 itibariyle alkol yasakları da başladı. Buna göre alkol yasakları 00.00’a kadar sürmeye devam ederken seçim sonuçlarının 21.00 öncesinde verilmesi yasak. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in yaptığı açıklama ise vatandaşları meraklandırdı. Şimdi “Seçim sonuçları daha erken mi açıklanacak?” sorusu araştırılmaya başladı.

secim-sonuclari-erken-mi-aciklanacak.jpg

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN AÇIKLADI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasaklarının erken bitmesine yönelik olarak YSK (Yüksek Seçim Kurulu) kararına dikkat çekti. Şahin açıklamasında:

“Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarından olan sonuçların 21.00 öncesinde açıklanmasına dair karar verebilmektedir. YSK’nın sonuçları açıklamak için saati erken çekme yetkisi bulunmaktadır. Bunun aksi açıklanmadığı sürece kanuni olarak seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi gerekmektedir. Önemle duyurulur.”