Nasıl oy kullanılır? Kullanılmalı?

Nasıl oy kullanılır? Kullanılmalı?

Öncelikle herşeyden önce nerede oy kullanacağımızı öğrenmemiz gerekiyor.

Bunun için E-Devlet’in kendi sitesine veya uygulamasına giriş yapıp arama kısmına “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” seçeneğine tıklıyoruz. Ardından ekranı biraz aşağı kaydırıyoruz ve tebrikler. Oy kullanabilmenin ilk aşaması tamamdır, sıradakine geçelim

Şimdi ise ihtiyacımız olan şey bizi tanımlayan ve üstünde T.C. kimlik numarası olan herhangi birşey; pasaport, evlenme cüzdanı, kimlik fotokopisi, kimlik kartı. Ve ayrıca resim olmak zordundadır. Geçici kimlik kartlarıda bunların arasına dahildir. Bunlarda tamam ise şimdi oy kullanacağımız yere gidebiliriz.

Konuma vardık ve şimdi sıranın bize gelmesini bekliyoruz. Ve orada dur bakalım. Telefon, fotoğraf çekebilme özelliği ve niteliği taşıyan herşey bırakılacak. Cihazlar oy verme işlemi bittikten sonra sandık kurulu tarafından sahiplerine geri verilecektir. Artık kabine girdik ve seçim pusulası mühürle beraber önümüze gelmiş bulunmakta.

Oyunuzun geçerli sayılması için “Evet” ve “Tercih” mührü dışında hiçbiryere imza ve işaret koyulmamalı. Ayrıca pusulanızı hemen koymak yerine biraz bekletmelisiniz çünkü mühür ıslak olur ve kağıdı katladığınız anda oyunuzun boşa gitmesi bir olur. Herşey tamamsa artık pusulanızı zarfa koyup oy kullanma işleminizi bitirebilirsiniz. Ekstra olarak pusulaya herhangi bir zarar gelirse görevliler tarafından yenileri verilmeyecektir.