Windows bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır

Windows bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır

Windows bilgisayarınızda bir ekran görüntüsü almak ister misiniz? Windows bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır onu anlattık.

Ekran görüntüsü almak, bilgisayar başındayken sıklıkla ihtiyaç duyduğumuz basit bir işlemdir. Her ne kadar tek bir şekilde yapılmasa da. Ekran görüntüsü almak için klavyenizde takip edebileceğiniz belirli kısayol tuşu kombinasyonları vardır. Tüm ekranın veya sadece bir kısmının ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu yazımızda Windows bilgisayarlarda nasıl ekran görüntüsü alabileceğinizi anlatacağız.

Tam ekranın ekran görüntüsü nasıl alınır

Bu bölümde ekranın “fotoğrafını” nasıl çekeceğinizi öğreneceksiniz. Windows'ta, tüm ekranın ekran görüntüsünü almak için Printscreen veya Windows+Printscreen'i kullanabilirsiniz.

Ekran görüntüsü

Klavyenizdeki Print Screen (PrtScn) tuşuna basarak mevcut ekranınızın görünen alanının ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu tuşa bastığınızda, ekran görüntüsü panoya kaydedilecektir. Ardından Paint and paste gibi bir görsel düzenleme aracını açıp yapıştırırsanız veya CTRL+V kombinasyonunu kullanırsanız, panonuza kaydedilen ekran görüntüsü belgeye yansıtılacaktır.

Windows+Baskı Ekranı

İhtiyacınız olan şey ekran görüntünüzü bir dosya olarak kaydetmekse, Windows+Print Screen kombinasyonu hızlı test çözümü olacaktır. Windows'a ve ardından Print Screen'e bastığınızda, ekranınız anlık olarak kararır. Bu karartma, ekran görüntüsünün kaydedildiği anlamına gelir. Kaydedilen ekran görüntüsünü Bilgisayarım > Resimler > Ekran Görüntüleri klasöründe bulabilirsiniz.

Ekranın bir kısmının ekran görüntüsü nasıl alınır?

Bazı durumlarda, tüm ekran yerine Windows ekranınızın belirli bir bölümünün ekran görüntüsünü almanız gerekebilir. Bunu yapmak için, Windows'ta aşağıdaki tuş kombinasyonunu kullanmanız gerekir.

Windows+Shift+S

Klavyenizde Windows , Shift ve S tuşlarına bastığınızda , Snipping Tool adlı yerleşik bir uygulama çalışmaya başlar. Bu araç, ekranınızın köşeli veya köşesiz bir bölümünü seçmenize ve ekran görüntüsü almanıza yardımcı olur. Snipping Tool'da ekranın bir bölümünü ekran görüntüsü olarak aldığınızda, dosya panonuza kaydedilecektir.

Bu sırada ekranınızın sağ alt köşesinde küçük bir görüntüleme alanı belirir. Bu alanda görsele tıklayarak görseli düzenleme ve kaydetme seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Panonuza kaydedilen görüntüyü, yapıştır komutu (CTRL+V) ile bir WhatsApp sohbetine veya Paint gibi bir görüntü düzenleme aracına da aktarabilirsiniz.