WhatsApp yakında yüksek kaliteli görüntüler için yeni bir özellik sunacak

WhatsApp yakında yüksek kaliteli görüntüler için yeni bir özellik sunacak

WhatsApp, kullanıcıların şimdi olduğu gibi sıkıştırmak yerine sıkıştırılmamış görüntüleri paylaşmasına izin veren yeni bir özelliği test ediyor.

Sıkıştırma nedeniyle kalite kaybı olmadan yüksek kaliteli görüntüleri paylaşmanın bir yolunu mu arıyorsunuz? WhatsApp yakında bir cevap alabilir. Kısa bir süre önce Android için WhatsApp beta testinde ortaya çıkan yeni özellik, kullanıcıların paylaşmadan önce Görüntü kalitesini istediklerini seçmelerine olanak sağlamayı vaat ediyor. Detaylar burada…

WhatsApp'ta sıkıştırılmış görüntülere elveda deyin

WhatsApp, kullanıcıların uygulama aracılığıyla sıkıştırılmamış görüntüleri paylaşmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunmak üzere. Bu özelliğin, yüksek kaliteli görüntüleri paylaşmalarını sağlayacağı için birçok WhatsApp kullanıcısı için oyunun kurallarını değiştirmesi bekleniyor. Sıkıştırma nedeniyle kalite kaybı olmayacak.

Şu anda WhatsApp, uygulama ayarlarında en iyi kalite seçeneği belirlenmiş olsa bile uygulama aracılığıyla paylaşılan tüm görüntüleri sıkıştırıyor. Bu da WhatsApp üzerinden paylaşılan görselin orijinal görselle aynı kalitede olmadığı anlamına geliyor. Bu, Yüksek kaliteli görüntüleri arkadaşları ve ailesiyle paylaşmak isteyen kullanıcıları hayal kırıklığına uğratır. Ancak bu sorun yakında çözülecek gibi görünüyor.

elitbahis twitter

WABetaInfo'ya göre, en son WhatsApp Android beta sürümü (sürüm 2.23.2.11), kullanıcıların herhangi bir geçici çözüme güvenmeden uygulama aracılığıyla sıkıştırılmamış görüntüleri paylaşmasına olanak tanıyan yeni bir özelliğe işaret eden kanıtlar içeriyor. Messenger'ın görüntüde yeni bir ayar simgesi sunacağı bildiriliyor Bir seçim ekranı, kullanıcıların paylaşmadan önce istenen görüntü kalitesini seçmesine olanak tanıyor. Bu yeni özellik, fotoğrafları orijinal kalitede gönderme seçeneğini içerecektir.

Özellik mevcut WhatsApp beta sürümünde yayında olmasa da, WABetaInfo yeni görüntü kalitesi ayarını vurgulayan bir ekran görüntüsü paylaştı. WhatsApp bu özelliği gelecekteki bir güncellemede sunabilir ve beta kanalı yayına girer girmez sizi bilgilendireceğiz. o zamana kadar Orijinal kalitede fotoğraf paylaşmak istiyorsanız, aşağıdaki geçici çözümü kullanabilirsiniz.

iOS'ta, paylaşmak istediğiniz fotoğrafı bir belge (.pdf veya .doc) olarak Dosyalar uygulamasına kaydedin. WhatsApp'ı açın, istediğiniz kişiyi seçin ve bir ek eklemek için artı düğmesini seçin. Aşağıdaki menüde Fotoğraflar yerine Belgeler'i seçin, ardından Dosyalar uygulamasında kaydettiğiniz dosyayı seçin. Bu işlem, Android'de daha basittir çünkü bir görüntü dosyasını uzantısını değiştirerek bir belgeye dönüştürmeniz gerekmez. Ekler menüsünde Belgeler seçeneğini belirleyin, ardından telefonunuzun dahili depolama alanından paylaşmak istediğiniz fotoğrafı seçin.

Genel olarak, bu yeni özelliğin tanıtımı, sıkıştırma nedeniyle kalite kaybı olmadan yüksek kaliteli görüntüleri paylaşmak isteyen birçok WhatsApp kullanıcısı için hoş bir değişiklik olacaktır. WhatsApp, dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biridir ve bu yeni özellik, tüm dünyada milyonlarca insan olabilir. Sosyal medyanın ve anlık mesajlaşmanın artan popülaritesi ile WhatsApp gibi uygulamaların değişen trendlere ve kullanıcı ihtiyaçlarına ayak uydurması gerekiyor. Bu yeni özelliğin kullanıcı deneyimini iyileştirmesi ve WhatsApp'ı kullanıcılar arasında daha popüler hale getirmesi bekleniyor.