Disney abone sayısında beklenmedik düşüş! Aboneler terk ediyor

Disney abone sayısında beklenmedik düşüş! Aboneler terk ediyor

Disney Plus’un 2023 mali raporları görenleri şaşırttı. Son rapora göre birkaç kişi değil milyonlar Disney Plus üyeliklerini sonlandırıyor. Peki, bu terk edişin sebebi ne olabilir? Detaylar haberimizde...

Disney Plus, reklamlarını çok iyi yapmış ve ülkemizde yüz binlerce abonesi bulunan dijital içerik platformlarından birisi. Ancak 2023 yılı için ilk çeyrekteki mali raporu bir hayli şaşırttı. Son olarak 5.5 milyar gelir elde etmiş olan Disney Plus’ın başarılı performansı gözler önündeydi. Bu da abonelik sayısındaki düşüşe anlam verilememesine yol açtı.

ABONELER HIZLA TERK EDİYOR

Disney Plus’un aboneleri birer ikişer değil, resmen milyonlar olarak eksiliyor. Son abone sayısı 161,8 milyon olan Disney+ 2023’ün ilk çeyreğinde 157,8 milyona kadar düştü. 4 milyon kadar abonesini hızlı bir şekilde kaybeden şirket sebeplerini araştırmaya başladı. Ayrıca dijital içerik platformları arasındaki rekabete ve rakipleriyle arasındaki zorlu mücadeleye de dikkat çekti.

disney-plus-marvel-icerikleri.png

4 MİLYON ABONE KAYBETTİ

Disney Plus’ın 4 milyon abone kaybetmesi oldukça şaşırttı. En popüler içeriklerden WandaVision, The Mandalorian ve Loki gibi yapımlar olan, Marvel ile Star Wars evrenine dair içerikleri ile abonelerinin beğenisini toplayan şirket buradan çok iyi bir üyelik kazanmıştı. Rakiplerin de güçlü içerikler sunmasının abonelerini kaybetmesiyle bağlantılı olabileceği düşünüldü.

Şimdiyse Disney Plus, abonelerini tekrar kendine çekmek için bazı stratejiler planlıyor. Daha cazip bir ücretlendirme ile daha fazla orijinal yapımın bu açığı kapatacağı umuluyor. Kendi pazarında büyümeyi sağlayacak stratejilere odaklanıyor.