Araç Kiralama Ulaşımda Etkili Çözüm

Araç Kiralama Ulaşımda Etkili Çözüm

Köyde veya şehirde günümüz şartlarında otomobil ulaşım sorununu ‘konforlu’ bir şekilde çözer.

Kişisel ulaşım aracı kategorisindeki otomobiller, araç kiralama yöntemi sayesinde daha kolay bir şekilde temin edilebilir. Tatilde veya başka bir şehirde seyahat edenler için geçici süreli araç temininde rent a car büyük kolaylık sağlar. Bu yönüyle kiralık araç sektörünün büyük bir avantajı vardır.

Araç kiralanmadan önce yapılması gereken doğru araç modelinin tercih edildikten sonra kiralama işleminin yapılmasıdır. Özel tasarımlı lüks araçların yanı sıra yeni nesil elektrikli araçlar da kiralık araç filosunda yerini almaya başlamıştır. Araç dünyasındaki yeni modelleri kullanma zevkini ekonomik bir şekilde elde etmenin en kolay yolu araç kiralamadır.

Araç Kiralama Personeli

İnternet rezervasyon işlemi ile başlayan araç kiralama işlemleri araç teslimatı ve sözleşme ile son bulmaktadır. Bu kategoride araç filosu ile ilgilenen personel ile masa başı personeli koordineli bir şekilde çalışır. Online rezervasyonu takip eden personeller talepleri yerinde değerlendirir ve gelen talepleri onayladıktan sonra filo sorumlusu elemanlara talimat verir.

Filo sorumlusu belirtilen tarihte harekete geçerek belirtilen adrese aracı teslim eder. Bu kategoride sözleşme işlemleri gerçekleştirilir ve araç sözleşmede belirtilen süre zarfında kiralanmış olur. Aracı kiralayan kişi sözleşme şartlarını inceledikten sonra imzalamalıdır. Kabul etmediği veya anlamadığı bir nokta olursa bu aşamada sorunu dile getirmelidir. Sözleşme imzalandıktan sonra artık kiralama işlemi gerçekleşmiş olur.

Araç Kiralama Şartları

Otomobil kiralama şartlarına uygun şekilde araç kullanıldığı zaman her hangi bir sorun oluşmamakla birlikte kiralama işlemi gerçekleşmiş olur. Kiralamada dikkat edilmesi gereken şartların dikkatli bir şekilde incelenmesi ve bu şartlar değerlendirildikten sonra işlem yapılması gerekir. Araç Kiralama şartları şu şekildedir:

1- Kiralayan kişi ve aracı kullanacak kişi sözleşmede belirtilmeli ve kimlik bilgileri, iletişim bilgileri v.s. ibraz edilmelidir.

2- Kiralanan aracın kimlik bilgileri de sözleşmeye eklenmelidir. Kiralama süresi ve miktarı da yine sözleşmede belirtilmelidir.

3- Aracı kullanacak kişi ehliyetli olmalıdır ve eğer aracı kiralayan kişinin ehliyeti yok ise ehliyetli bir şoförü sözleşmeye eklemelidir. Filo kiralama gibi durumlarda ise sözleşme şartları farklılık gösterebilir.

4- Kiralayan kişi sözleşme süresi boyunca aracı kiralamış olur. Araç teslim alma ve teslim etme adresi açık bir şekilde belirtilmelidir. Belirtilen sürede araç teslim adresine getirilmediğinde ek ücret alınır.
Aracın şartlara uygun bir şekilde kiralanmasıyla birlikte kiralama süreci sorunsuz bir şekilde ilerler. Aracın kötü amaçla kullanılması, ticari amaçla kullanılması veya kötü kullanılması durumunda geri alınır. Aracın trafikten çekilmesi veya aracın başına her hangi kötü bir şeyin gelmesi durumunda şirkete haber verilir.

Araç Kiralama Ve Sağladığı Kolaylıklar

Kiralanan araçların sağladığı kolaylıklar vardır ve bu kolaylıklar günlük hayatımızda bizim için artı avantaj sağlar. Başta belirttiğimiz gibi lüks araç kiralama yöntemi ile daha ekonomik bir şekilde kullanma fırsatı elde edebiliriz. Tatilde birden fazla yeri kısa sürede gezebilir ve daha fazla yeri gezme imkanı elde ederiz. İş seyahatinde de yine işler kısa sürede bitirilir ve şehrin gezilecek yerleri dönüş saatine kadar gezilebilir. Özel araç ile seyahat bu kategoride büyük kolaylık sağlar ve ulaşımı zevkli bir seyahate dönüştürebilir.

Havalimanı Araç Kiralama

Otomobil kiralamada en önemli konulardan biri de havalimanı araç kiralama yöntemidir. Bu yöntemin büyük ilgi görmesinin en önemli nedeni uçaktan inen yolcunun kalan yolculuğunu lüks bir araçla devam ettirmesidir. Otomobillerin bagaj özelliği sayesinde yolcu elinde bavul ile gezmek zorunda kalmaz ve uçaktan iner inmez bavulunu aracın bagajına atar ve yolculuğuna devam eder.

Tatili veya iş seyahati bittiğinde araç yine havalimanında şirkete teslim edilir. Bu şekilde hiçbir şekilde diğer ulaşım seçeneklerine ihtiyaç duymadan yolculuk tamamlanır. Otomobil kiralama hizmetinin sağladığı bu konforlu ulaşım çözümleri, özellikle turistler için avantaj sağlamaktadır.