Termal Suyun Cilde Faydaları & En İyi Termal Su Önerileri

Termal Suyun Cilde Faydaları & En İyi Termal Su Önerileri

Yatıştırıcı etkileriyle bilinen termal sular, özellikle kuru ve hassas ciltler için önemli avantajlar sağlar.

Dermakozmetik ürünlerde de bulacağınız termal suyu tek başına ve diğer ürünlerle bir arada kullanabilirsiniz.

Termal su dermatolog önerileri arasında en üst sıralarda yer alan formüller içerir. Vücuda en yakın dermokozmetik ürünlerden biri olması nedeniyle termal suyu kullananların sayısı her geçen gün artıyor.

Termal Su Nedir?

Termal sular doğal yer altı suyu olarak da bilinen, mineral vitamin yönünden güçlü ve işlenmeye müsait sulardır. Çeşitleri olan termal sular, modern tıpla beraber çok sayıda alanda varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Çok sayıda sektör termal su kullanımı ile yeni ürünler sunduğundan, güçlü bir ham madde olarak da düşünülebilir.

Termal Suyun Cilde Faydaları

Termal suyun faydaları cilt yapısı ve epidermis tabakası bakımından oldukça etkilidir. Dermokozmetik ürünlerdeki termal suyu özellikle alerji eğilimi olan ciltler için vazgeçilmez ürünlerden biridir.

Termal su, gözeneklerde biriken ölü hücreleri deriden uzaklaştırıcı içeriğe sahiptir. Toksinlerden arındırıcı etki yapar, krem ve serum ürünlerinin daha derine inmesine yardım eder.

Gözenekleri temizler ve sıkılaştırıcı etki yapar. Düzenli olarak kullanımla beraber ciltte oluşan sarkmaları yavaşlatır. Anti aging etkisi bulunmaktadır.

Güneş kaynaklı lekeleri giderici etki yapar.

Termal sular etkili bir cilt nemlendirme aracıdır.

Termal su içerisindeki mineraller, cildi besleyerek daha sağlıklı hale getirir. Dış etkenlere bağlı oluşan sorunlara karşı cilt bariyerine destek olur.

Dermatolojik hastalıklarda destek tedavi olarak termal sular kullanılabilir. Egzama nedenli pullanmalar ve kızarıklıkları yatıştırıcı etki yapar.

Akne görünümlü cilt yapısını iltihaptan arındırmaya yardımcıdır. Akne tedavisi sürecinde termal su uygulamaları sayesinde lekelenme azalabilir.

Selülit, ödem gibi pürüzlü cilt görüntüsünü azaltıcı etki yapar.

Peeling ardından meydana gelebilecek tahrişi engellemeye faydalıdır.

Termal Su Önerileri

Termal su ürünleri sprey ve doğrudan sıvı form seçenekleri ile beklentileri karşılayan bir kolaylık sağlar. Kaynağı özel laboratuar ortamında işlenen termal su ürünleri sayesinde cildinizi derinlemesine bir etki ile yenilemeye yardım etmiş olursunuz. Aşağıda sıraladığımız bazı markalardan tercihlerinizi yaparak etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Avene Eau Termal Su Spreyi

Vichy Termal Su

Uriage Eau Thermale

Termal Su Nasıl Kullanılır?

Termal suları günde iki kere sabah ve akşam saatlerinde cildinize sürebilirsiniz. Cildi kaplayan makyaj vs. olduğunda önce bir köpük jel ile temizlemeli ve ardından termal su uygulamalısınız. Termal sular temiz pamukla cilde eşit şekilde dağıtılmalı, ardından nemlendirici sürülmelidir.