Şişkinlik hissi olan dikkat! Sindirilmesi zor olan on yaygın yiyecek

Şişkinlik hissi olan dikkat! Sindirilmesi zor olan on yaygın yiyecek

Sindirilmesi zor olan on yaygın yiyecek

Sindirim, vücudumuz için hayati bir süreçtir ve sağlıklı kalmamız için ihtiyaç duyduğumuz besinleri emmemizi sağlar.

Bununla birlikte, bazı insanlar için sindirimi zor olabilen, şişkinlik, gaz, kramp ve mide bulantısı gibi semptomlara neden olan bazı yiyecekler vardır.

Bu fotoğraf galerisinde, tarafından sağlanan bilgilere dayanarakpharmeasy.in, bazı insanlar için sindirimi zor olabilecek 10 yaygın yiyeceği keşfedeceğiz ve sindirimi iyileştirmek için bazı ipuçlarını tartışacağız.

Sindirim sorunlarınız varsa, bu makale belirtilerinize neden olabilecek bazı yiyecekleri belirlemenize ve sindiriminizi iyileştirmenin yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.

Sindirimi zor olan 10 yaygın yiyecek

Sindirim, vücudumuz için hayati bir süreçtir ve sağlıklı kalmamız için ihtiyaç duyduğumuz besinleri emmemizi sağlar. Bununla birlikte, bazı insanlar için sindirimi zor olabilen, şişkinlik, gaz, kramp ve mide bulantısı gibi semptomlara neden olan bazı yiyecekler vardır. Bu fotoğraf galerisinde, pharmeasy.in tarafından sağlanan bilgilere dayanarak, bazı insanlar için sindirimi zor olabilecek 10 yaygın gıdayı keşfedeceğiz ve sindirimi iyileştirmek için bazı ipuçlarını tartışacağız. Sindirim sorunlarınız varsa, bu makale belirtilerinize neden olabilecek bazı yiyecekleri belirlemenize ve sindiriminizi iyileştirmenin yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.

Karbonhidrat açısından zengin besinler

Pirinç, makarna, çubuk kraker, simit veya çörekler karbonhidrat açısından zengin ve bu nedenle iltihaplanmayı artırdıkları için vücuda zararlı besinlerdir.

İşlenmiş gıda

İşlenmiş gıdalar gereksiz katkı ve koruyucuların varlığı ile bağırsakları tahriş eder. Bu besinler ayrıca gaz, şişkinlik ve kramplara neden olur. İşlenmiş gıdalara örnek olarak ekmek, peynir, tofu, ton balığı veya konserve fasulye verilebilir. (örneklerin kaynağı: heartandstroke.ca)

Kızarmış yiyecekler

Vücut, ishale, şişkinliğe ve kabızlığa neden olabilen kızarmış yiyecekleri sindirmekte güçlük çeker.

Baharatlı yemek

Baharatlı yiyecekler gaz, şişkinlik, mide ekşimesi, asit geri akışı ve hatta mide rahatsızlığına neden olur. Özellikle akşam yemeklerinde bu besinlerden uzak durun.

Yapay tatlandırıcılar

Sorbitol, genellikle sakız ve diyet gıdalarını tatlandırmak için kullanılan en yaygın yapay tatlandırıcılardan biridir. Bu tatlandırıcı, içerdiği gıdaları tüketen kişilerde gaz, şişkinlik ve ishale neden olabilir.

Kahve

Kafein midede asit üretimini arttırır ve ishale, dehidrasyona ve dolayısıyla kabızlığa neden olabilir. Asla aç karnına almayın!

Süt Ürünleri

Laktoz gaz, şişkinlik ve hatta bazı durumlarda mide bulantısına neden olabilir.

Lif açısından zengin gıdalar

Çiğ sebzeler, mercimek, fasulye ve kahverengi pirinç gibi lif bakımından zengin gıdaların sindirimi zordur çünkü mideniz onları parçalamak için daha fazla çabaya ihtiyaç duyar. Gaz, şişkinlik, ishal ve diğer mide problemlerine yol açabilen lif bakımından yüksek oldukları için bu yiyecekleri ölçülü olarak yiyin.

Asidik gıdalar

Domates sosu ve turunçgiller içerdikleri asidik bileşen nedeniyle mide ve bağırsaklarda tahrişe neden olabilir. Gazlı içeceklere de dikkat edin. Bu gıdaların aşırı tüketiminden kaçının.