Havalar ısındı! 21 günde fazlalıklara veda vakti! Efsane detoks tarifi

Havalar ısındı! 21 günde fazlalıklara veda vakti! Efsane detoks tarifi

Havalar ısınıyor ve yaz ayları yaklaştı. Artık kat kat giyinme mevsimi sona eriyor. Bu da fazlalıkların gözler önüne serilmesine sebep olabilir. Vücuttaki ödem ve fazlalıklardan yalnızca 21 günde kurtulmak mümkün.

Detoks diyeti ile vücuttaki tüm toksin maddeler dışarıya atılarak vücudun daha dinç ve güçlü hissetmesi sağlanır. Günlük hayatta maruz kalınan alkol, katkı maddeleri, hava kirliliği, tarımsal ilaçlar, sigara gibi tüm toksinler vücuttan atılır. Böylelikle ışıl ışıl bir cilde sahip olmak, birkaç kilo fazladan kurtulmak ve tüm zararlı toksinleri atmak mümkün olur.

21 GÜN DETOKS UYGULAMASI

21 günlük detoks programında önemli noktalardan birisi yağ ve şeker oranı yüksek ola gıdaları olabildiğince azaltmaktadır. Sebze, meyve, yoğurt, balık, ceviz, badem ve benzeri gıdalar eklenir. Program içinde takviyeler ile şifalı bitkiler yer almaktadır ve düzenli egzersiz muhakkak yapılmalıdır. Mümkün mertebe sigara, alkol, kahve, şekerden uzak durulması gerekir. Tuz, limon ve su birleşimi alkali sıvı tüketimi sağlanır.

21-gun-detoks-diyet-tarifi-1.jpg

21 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ TARİFİ

21 günlük detoks diyeti tarifi ile şişkinlikten kurtulup, parlak bir cilde, sağlıklı bir sindirime kavuşabilir ve bunlara ek olarak 2 kiloya kadar yağdan verebilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırarak etki eden bu detokslar tüm bireylerde farklı sonuçlar verebilmektedir. İşte 21 günlük detoks diyet tarifi:

21-gunluk-detoks-diyet-tarifi.jpg

Genel olarak detoks diyetleri 3, 5, 7, 21 gün olarak sürdürülmektedir. Bu 21 günlük diyet programında ise örnek liste şu şekildedir:

Sabah: 2 adet cevizle birlikte 1 çay bardağı tarçınlı süt.

Ara öğün: 1 adet haşlanmış yumurta, yeşilliği bol salata.

Öğlen: Yemek kaşığı ile ölçülmüş 7 kaşık kurubakla, bir tabak sebze yemeği ile beraber yoğurt ya da ayran.

Ara öğün: Tuzsuz leblebi (1 su bardağının yarısı), 10 – 15 adet çiğ badem, sütsüz - şekersiz bir fincan kahve.

Akşam: Bol yeşillikli salata, sebze yemeği (porsiyona dikakt), yoğurt.

Ara öğün: Karanfil çayı.