Windows 11 ile gelen yeni özellikler nelerdir?

Windows 11 ile gelen yeni özellikler nelerdir?

Microsoft, Windows işletim sisteminde birçok değişiklik yapıyor. Windows 11 duyuruldu ve Ekim 2020'de gelecek.

Microsoft'un birden çok pencereyi yan yana çalıştırma yeteneği, karanlık mod ve daha fazlası gibi yeni özellikler sunmayı planladığı büyük bir güncelleme olacak.

Windows 11 yakında piyasaya çıkıyor. Hem kişisel hem de ticari kullanıcılar için birçok yeni özellikle birlikte gelir.

Windows 11'deki yeni özellikler şunları içerir:

- Kullanıcı deneyimi, yeni Windows Kabuğu ile sıfırdan tamamen yeniden yapıldı.

- Görev çubuğuna, yeniden boyutlandırmayı ve gelişmiş çoklu ekran desteğini destekleyen yeni bir görünüm verildi.

- Yan yana pencereler, ekranda sürüklenirken veya ekranın bir kenarına yapıştırılırken birbirlerinin görüş açısını koruyarak aynı anda iki farklı şey üzerinde çalışmayı kolaylaştırır.

- Görev çubuğunun sağ tarafına yeni yerleşik uygulamalar eklenebilir veya Dosya Gezgini'nden başlatılabilir, bu da size ikinci bir uygulama penceresi açmak zorunda kalmadan en çok kullandığınız araçlara hızlı erişim sağlar.

Şimdiye kadar bildiklerimiz bunlar: Microsoft, hem Windows 10'un (2015'te piyasaya sürülen) hem de 2018'in sonuna kadar piyasaya sürülmesi garanti edilen Windows Phone işletim sisteminin yerini alacak yeni bir işletim sistemi geliştirdiklerini duyurmuştu.

Bu yükseltmenin nedenleri arasında, en önemlisi ekranların kenarlarında neredeyse ortadan kaldırılan çerçeveler, kaydırılabilir uyarlanabilir metin, dokunmatik ekran hareketleri, NTFS'nin yerini alan yepyeni bir dosya sistemi, önce dokunmaya geçiş Cortana'yı kolaylaştırması gereken bir dizi kullanıcı arabirimi iyileştirmesi yer alıyor.

Microsoft Windows, yaklaşan Windows 11 ile birkaç yeni özellik sunuyor

 Bu özelliklerden bazıları, kullanıcının bir dizüstü bilgisayar ekranını daha uzak mesafelerden yönetmesine, pil ömrünü uzatmasına ve yepyeni bir Yerel uygulamalar deneyimi sunmasına olanak tanıyacak.

Yükseltmenin ilk aşamalarındaki kullanıcılar, Windows 11'in önceki sistem Windows 10'a göre basitliğe öncelik vermeye çok daha fazla odaklandığını söylüyor.

Windows 11'deki yeni ve genişletilmiş özelliklerin çoğu, mobil ve bulut bilgi işlem ortamlarına geçişe odaklanmıştır. Bunlar, Windows 11'in Android ile rekabet eden dokunmatik, tablet sürümünün yanı sıra Windows cihazlarını mobil yüksek çözünürlüklü ekranlarla uyumlu hale getirmeyi amaçlayan Continuum'u içermektedir.

Windows 11'de gelen en yeni özelliklerden bazıları nelerdir?  Oyuncular için hangi yeni özellikler kullanışlı oluyor?

Windows 11'in sunabileceği çok şey var. PC'ler, tabletler, telefonlar, Xbox ve HoloLens'te de kullanılabilir. Aynı anda yapabileceğiniz proje sayısı da yeni işletim sisteminden faydalanıyor. Yeni özellikler, sütunları yeniden boyutlandırmanıza ve aynı anda ekranda sürükleyerek daha fazla pencere açmanıza olanak tanıyan daha kolay çoklu görev içerir. Bu, masaüstü öğelerini artık ekranınızda yer kaplamamaları için bir tarafa taşıyan Windows organizasyonu ile mümkün olabilir.

Windows mağazası, yeni uygulamalara kolayca göz atmak ve keşfetmek için uygulamaları altı farklı klasöre ayırdığı basitleştirilmiş bir arayüze sahiptir. Windows 11'de tam Cortana entegrasyonuna sahip daha yeni bir kullanıcı arabirimi bulunur. Burada, söz konusu uygulamayı yüklemek için bir yükleme düğmesi arayan bireysel uygulama simgelerinden gitmek zorunda kalmadan uygulamanızın yüklü olup olmadığını öğrenebileceksiniz.