Sözleşmeliye kadro son dakika

Sözleşmeliye kadro son dakika

Kamudaki sözleşmeli personel kadro düzenlemesinde yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren düzenlemeyle ilgili özler Kabine toplantısına çevrildi.

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ile ilgili sık sık kamuoyunu bilgilendirici açıklamalara yer veriyor. Son olarak Bilgin, bu konuyla ilgili Kabine toplantısını işaret etti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Şimdi gözler bugünkü Kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklardan birinin de sözleşmeliye kadro konusu olması bekleniyor. Sözleşmeliye kadro çalışması ile ilgili son durum ve tüm gelişmeler toplantı sonrasında kamuoyuyla paylaşılacak. Sözleşmeliye kadro konusu 600 bin çalışanı ilgilendiriyor. İşte detaylar…

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADRO

Son dönemde gündemden düşmeyen konulardan olan ve sık sık tartışılan sözleşmeli personele kadro çalışmaları ile ilgili geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki sözleşmeli personelleri kapsayan bu düzenleme deki son durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuyla paylaşacağını söylemişti. 28 Kasım 2022 (bugün) yapılacak Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sözleşmeli personele kadro çalışmalarıyla ilgili detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

600 BİN PERSONELİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Sözleşmeliye kadro konusu kamudaki 600 bin sözleşmeli personeli yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili yeni bir bilgilendirmeye yer veren Bakan Bilgin, ‘Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz. Çalışmayı tamamladık.’ demişti. Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yapacağı açıklamaya çevrildi.