Bu işten kiracılar karlı çıkıyor! Milyonlarca kiracıyı sevindirecek haber geldi

Bu işten kiracılar karlı çıkıyor! Milyonlarca kiracıyı sevindirecek haber geldi

Piyasada en çok zam gelen alanlardan birisi de konut fiyatları. Ancak kiracıları mutlu edecek yeni bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili tüm detaylar…

Piyasada fırsatçıların doğması ev kiralarının da haddinden fazla yükselmesine sebep oldu. Konu ile ilgili binlerce kiracı gerekli yerlere dilekçe verdi ve beklenen haber geldi. Yüzler gülüyor! 

Geriye dönük paralarını alabilecekler! 

Konu ile ilgili ödediği kiradan şikayetçi ola ve gerekli mercilere dilekçe veren vatandaşların hepsi ödediği fahiş fiyatları geri alma imkanına sahip oluyor. Yargıtay tarafından karar çıktı! 

Milyonları sevindirecek haber

Artan fahiş fiyatlı kiralar artık olmayacak! Yargıtay tarafından emsal karar yayınlandı. Çıkan karar piyasa gündemine bomba gibi düştü. Yeni karara göre; geriye dönük kiraların fazla miktarı kiracıya geri ödenecek. 

Yeni yıl, yeni zam

Vatandaş yeni yılda gelecek olan zam fiyatları yüzünden ne yapacağını bilmiyor. Ev kiraları bütçeleri oldukça zorlar duruma geldi. Ancak vatandaşın yüzünü güldürecek haber Yargıtay’dan geldi. Geri dönük ödemeleri alabilecekler. 

Başvuran herkes faydalanacak

He yeni günde kira fiyatları daha fazla artıyor. Yargıtay konu ile ilgili yaşanacak sorunların önüne geçebilmek için yeni zamma yüzde 25 zam hakkı tanıdı. Yürürlüğe giren yasanın ardından sorunlar çözümlenecek diye beklerken; kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilimi daha fazla artırdı. Koyulan yüzde 25 zam sınırı kapsamında vatandaşlar ödedikleri fazla ücretleri ev sahibinden geri alma hakkına sahipler. 

Enflasyon sorunu günden güre artıyor, bu durum en çok konut fiyatlarını etkiliyor. Ev kiralarına yapılan zamların ardından kiracı fahiş fiyattaki kirasını ödeyebilmek için oldukça zorlanıyor. Durum böyle olunca kiracı ve ev sahibi arasında çıkacak olan tartışma kaçınılmaz oluyor. 2021 Temmuz ayında konu ile ilgili Yargıtay tarafından yüzde 25 zam sınırı getirildi ama birçok kişi bu yasaya uymuyor. 

Yeni yasa şöyle

Yeni yasaya göre yüzde 25’lik zam artışına uymayan ve fazlasını isteyen ev sahiplerinden geri dönük olmak üzere verilen fazla para geri talep edilebilecek. Bu yasadan başvuran herkes yararlanma hakkına sahip.