Şimdi de Detay Maxinet! Yeni bir Çiftlik Bank vakası yolda

Şimdi de Detay Maxinet! Yeni bir Çiftlik Bank vakası yolda

Saadet zinciri mutluluğu kendisine inanları kasıp kavurmaya devam ediyor. Çiftlik Bank ve benzeri vakalardan sonra, son olarak Detay Maxinet bu halka ya dahil oldu.

Günümüzde binlerce kişinin aynı yöntemle dolandırıldığı sanal kar kazanım sistemlerinin mağdurları her geçen gün artıyor. Çiftlik Bank benzeri 65 şirketin bu anlamda radara alındığı dönemde hükümet yetkilileri vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

35 binden fazla üyeye sahip olduğu tespit edilen sistem için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 3 aylık detaylı inceleme sonrasında bir rapor hazırlandı.

Oluşturduğu saadet zinciri ile bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde para topladığı tespit edilen Detay Telekom San. Ve Tic. Limited şirketi hakkında yetkililerin ilerleyen günlerde savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Ayrıca, şirkete ait olan internet sitesine erişimin engellenmesi için BTK’ya başvuruda bulunulacak. Tüm iddiaları yalanlayan şirket sahibi ise, tüm faaliyetlerin yasalara uygun bir şekilde yürütüldüğünü iddia ediyor.