Silikon Meme Emzirmeye Engel mi?

Silikon Meme Emzirmeye Engel mi?

Silikon meme protezine her geçen gün daha fazla ilgi duyulmaktadır. Küçük, şekilsiz ve sarkık göğüslere sahip kadınlar, silikon meme protezi ( Meme büyütme ameliyatı) ile göğüslerinin istediği büyüklüğe, şekile ve dikliğe çevirebiliyor.

Bazı kadınlar, istedikleri göğüse doğuştan sahip olmadığı gibi sonradan oluşan bazı nedenlerden dolayı da sahip olmayabilir. Silikon meme protezi ile sonradan istedikleri göğüse ve öz güvene kavuşurlar. Fakat kadınları endişelendiren tek bir soru vardır. O da " silikon meme emzirmeye engel mi" sorusudur. İşte, göğüs büyütme ameliyatı olan kadınları, endişelendiren bu sorunun cevabı, en ince ayrıntıları ile burada yer alıyor.

Silikon meme İmplantı Nedir? 

Silikon meme implantı, göğüslerinin hacminden, şeklinden memnun olmayan ya da meme kanseri sonrası göğüslerini kaybeden kadınlar tarafından tercih edilen bir meme büyütme ve onarma işlemidir. 

Silikon implantı yapılırken, süt kanadına ve diğer dokulara zarar verilmemesi için alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. 

Silikon Meme Emzirmeye Engel Mi?

Göğüslerinin istedikleri gibi olmamasından dolayı kadınlar, bu operasyon ile istedikleri göğüslere sahip oluyor. Kadınlar, her ne kadar istedikleri göğüslere sahip olmak isteseler de " silikon meme emzirmeye engel mi " sorusu onları endişelendiriyor. 

Silikon meme protezi yapılırken süt ve diğer dokulara zarar verilmeden yapılır. Ve ameliyat sonrasında anneler, bebeklerini rahat bir şekilde emzirebilir. Kısacası, silikon meme emzirmeye engel değildir. Fakat, bu yine dr kadının beklentilerine göre değişebilir.

Silikon Meme İmplantları Patlar Mı?

Eskiden en çok sorulan soruların başında " silikon meme İmplantı patlar mı " sorusu yer alırdı. Tabi bu soru artık eskide kaldı. Çünkü artık kullanılan malzemeler yoğun ve daha doğal bir yapıdadır. Ve patlama gibi bir endişe yoktur. Ancak yine de kadınlar, doğal meme kontrolüne gittiği gibi rutin kontrole gitmelidir. Sessiz yırtılmalar gibi sorunların ortaya çıkmasını daha erken engelleyebilmek için. 

Silikon Meme Kansere Neden Olur Mu?

Silikon meme kansere neden olur mu? Hayır. Göğüs büyütme ameliyatı ile takılan silikon meme kansere neden olmaz. Aksine meme kanseri sonrasında, göğüslerini kaybeden kadınlar, silikon meme ameliyatı ile tekrardan kadınsı görüntüsüne sahip olmakla birlikte özgüven sorunun ortadan kalkmasını sağlıyor. 

Silikon Meme Ameliyatı Sonrası Cinsel Hayat 

Silikon meme sonrası cinsel ilişki için minimum iki hafta beklenmelidir. Çünkü silikon protezi sonrası göğüslerde hafif ağrı ve hassasiyet olur. Tam iyileşmeden sonra kişi, tekrardan cinsel hayatına ara verdiği yerden rahat bir şekilde devam edebilir. Memelere yapılan silikon cinsellikten alınan zevkin önünü kesmiyor. Çünkü göğüslerden alınan zevk dokularına dokunulmuyor. 

Sonuç olarak silikon meme, 18 ile 55 yaşları arasında yer alan kadınlar tarafından yapılmadı uygun bulunur. Göğüslerinin istediği hacme ve çekiciliğe sahip olabilmesi için kadınların, en çok tercih ettiği yoldur. Herhangi bir zararı yoktur. Fakat, beklentilere göre de bir zararın doğması olasıdır. Bunun için uzman hekimlerin görüşü ve beklentileriniz önemlidir.