İnstagram hesap dondurma ve silme işlemleri artık daha kolay

İnstagram hesap dondurma ve silme işlemleri artık daha kolay

Instagram’ı olan kullanıcılar çeşitli sebeplerden dolayı Instagram’a ara vermek ya da Instagram’ı tamamen bırakmak isteyebilir.

Bunun yolları da Instagram’a giriş yapmamak, Instagram hesabını dondurmak veya tamamen silmektir. Instagram hesabını dondurmak ya da silmek isteyen kullanıcılar, Instagram’ın bu alanda sunduğu hizmetten faydalanabilmekte, istek ve ihtiyaçlarına bağlı olarak Instagram hesaplarını geçici ya da kalıcı olarak kapatabilmektedir. Peki Instagram hesap dondurma veya hesap silme nasıl yapılmaktadır?

 

Instagram Hesap Dondurma veya Hesap Silme Nedir?

Instagram hesap dondurma işlemi, kullanım durumunda olan Instagram hesabının (genelde) geçici olarak askıya alınmasıdır. Dondurulan hesap aramalarda görünmez, ancak kullanıcı istediği zaman dondurduğu Instagram hesabına tekrar giriş yapabilir.

Instagram hesap silme ise Instagram hesabının kalıcı olarak ortadan kaldırılmasıdır. Tıpkı dondurma işlemi gibi kaldırılan hesap aramalarda görünmez ve kullanıcı (fikri değiştiği takdirde) kaldırmaya karar verdiği hesaba 30 gün içinde giriş yapabilir, ancak bu süre zarfından sonra hesaba kesinlikle giriş yapılamaz.

 

Instagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

 

Instagram Hesap Dondurma işlemi için Instagram’ın geçici hesap kapatma bağlantısından giriş yapılır. Hesabınıza giriş yapmadı iseniz kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra “Hesabını Geçici Olarak Kapat” formu karşınıza çıkacaktır. Bu formda hesabı dondurma sebebiniz ve şifreniz istenecektir. Bu girişleri doğru yaptığınız takdirde hesabınız başarıyla dondurulmuş olacaktır.

Eğer düzenli olarak hesap donduruyor iseniz bu işlemi en az 7 günde bir yapabilirsiniz. Bu süre zarfı içerisinde hesabınız görünür halde kalacaktır, ancak bu süre dolduktan sonra hesap görünmez olacaktır. Hesabınızı dondurduktan sonra yeniden aktif hale getirmek için bir süre sınırı bulunmamaktadır, bu sayede Instagram’a istediğiniz kadar ara verebilirsiniz.

 

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızı dondurmak yerine kalıcı olarak silmek istiyor iseniz, Instagram’ın kalıcı hesap kapatma bağlantısından giriş yapmanız gerekmektedir. Hesabınıza giriş yapmadı iseniz kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra “Hesabını Sil” formunu göreceksiniz. Bu formda hesabı neden silmek istediğiniz sorulacaktır. Bu sebebi belirttikten sonra şifrenizi doğru girdiğinizde hesap silme talebiniz iletilmiş olacaktır.

Dondurmanın aksine, hesap silme işlemi, talebini kaldırması için kullanıcıya 30 günlük bir süre tanır. Bu süre zarfı içinde kullanıcı Instagram hesabına tekrar giriş yaparsa hesap silme talebi kaldırılır. Ancak bu süre geçtiğinde hesap tamamen kaldırılmış olur ve kullanıcı hesabına kesinlikle giriş yapamaz. Hesabınızı sildikten sonra aynı e-mail adresiyle kayıt yapamayacağınızı da belirtelim.

 

Hesap Dondurma ve Silme Bağlantısına Nasıl Ulaşabilirim?

 

Instagram uygulaması üzerinden Instagram Hesap Dondurma ve Hesap Silme bağlantısına ulaşmak isterseniz  uygulamadan “Ayarlar”ı açıp “Yardım” sekmesinin “Yardım Merkezi” bölümüne giriş yaptığınızda Instagram’ın ilgili sayfalarına ulaşmış olursunuz. Bu şekilde telefon üzerinden hesap dondurma ve silme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

 

Eğer bu işlemi bilgisayardan yapmak isterseniz “instagram hesap dondurma bağlantısı” veya “instagram hesap silme bağlantısı” diye aratıp bağlantıları bulabilirsiniz.