Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Ayar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Ayar

Cumurbaşkanı Erdoğan Fetullah Gülen'i iade etmeyen ABD'ye resti çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katılımını gerçekleştirdiği Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin sürekli yargı bahanesiyle Fetullah Gülen'i iade etmemesini eleştirdi. PYD başta olmak üzere terör örgütlerine alenen destek veren FETÖ elebaşını vermeyerek bünyesinde tutan ABD'ye resti çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar bakın böyle bir teröristi bize vermiyor. Gün olan harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz, (hakimlere hitaben) sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti;

Biz Devletiz be burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil. Soruyorlar bize nasıl olduda bunları topladınız, içeri aldınız. Bize Dünya'dan akıl veriyorlar. Bu kadar ismi nasıl buldunuz diyorlar.  Biz devletiz be! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil" dedi.

Milletimizin cesareti ve dirayetiyle 15 Temmuz darbe girişiminden galip çıktık. 15 Temmuz girişimi ilk değildir. Daha önce de 17-25 Aralık'ta yaptı. Bu Millet ne F-16'lara nede Tank ve Tüfeklere selam duranlar gibi durmadı. Bu girişimin ardından Türkiye'de bir kaos ortamı yaşanmadıysa bunu milletimizin iradesine borçluyuz.
17-25 Aralık'ta ihanetin kaynağı olan yargı ve emniyet 15 Temmuz'da darbenin önüne geçilmesinde en çok hizmeti geçen kurumlar oldular.

3 BİN 456 HAKİM VE SAVCI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ
15 Temmuz Darbe girişiminden bu yana kamu alanında 3 bin 456 hakim ve savcı yüksek yargı mensubu meslekten çıkarıldı. Meslekten ihraç inceleme neticesinde haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu anlaşılan 198 hakim savcı da görevlerine iade edilmiştir. Burada bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum. 40 yıllık siyasi yaşamım içinde özellikle son 14 yıl başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimde vicdanının yerine FETÖ üyelerinin yaptığı gibi vicdanının yerine bir şarlatanı ikame ederseniz oradan adalet çıkmaz.

Biz irademizi hakka teslim etmek zorundayız. Kalkıp da irademizi birilerine ipotek olarak verirsek yanarız. Onun aklı varsa, iradesi varsa, ilmi varsa siz bu alanlar da bileceksiniz ki Allah'ın bana verdiği akıl ve irade var, tahsil ettiğim ilmim var. Öyleyse burada hükmedeceğim, kararımı vereceğim. Yoksa dur bakalım şuraya soralım da kararımızı öyle verelim, böyle adalet olmaz. Binlerce, on binlerce insan bu neden bu ülkede yandım. 5,10, 15 yıl hapishanelerde çürüyen insanlarımız oldu. Şimdi bunu düzeltme fırsatını yakaladık.

Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Öyle şeyler vardır ki şer zannedersiniz onda hayır vardır. İşte 15 Temmuz bize böyle bir imkanı verdi. Mağdurlar var deniyor. Kusura bakmayın mağdur filan yok. Bütün yargı ve kolluk kuvvetleri samimi davrandığı sürece burada mağdur yoktur. Samimi davranmıyorsa nasıl hakları iade ediliyorsa öyle edilir. Bazı yanlışlar olabilir ama unutmayın ki benim 241 şehidimin hesabını kim verecek. Onların aileleri mağdur değil! Benim şurada özel Harekatta aslan gibi şehitlerimin hesabını kim verecek. Kazan'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olanların hesabını kim verecek. Şu makama gelenler şüphesiz ki hem bağımsız hem tarafsız olacak.

MAĞDUR OLAN YOK
Öyle olaylar vardır ki şer zannedersiniz, onda hayır vardır. İşte 15 temmuz bize böyle bir imkanı lütfetti. Mağdurlar var deniliyor. Kusura bakmayın mağdur falan yok. Yargı burada samimi davrandığı sürece burada mağduriyet olmaz. Burada bazı hatalar olmuyor değil fakat unutmayın ki benim 241 şehitimin hesabını kim verecek. Onların aileleri mağdur değil mi?

ABD'YE AYAR
Dünyadan bize akıl verenler var. Bu kadar ismi nereden biliyorsunuz, nasıl bunları bir anda içeri alıyorsunuz? Biz devletiz ya burası muhtarlık değil. Sen kalkacaksın ta Amerika'dan, senin savcıların FETÖ terör örgütü vasıtasıyla Türkiye'ye getirilip, burada yedirilecek, içirilecek, giydirilecek...Ondan sonra Amerika'ya tekrar dönecek, ondan sonra da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını içeri girerken pat tutuklayıp alacaksın, 6 aydır orada hapiste tutacaksın, yargılamayacaksın. Seninki tarafsızlık olacak, bağımsızlık olacak, o kişiye karşı 'Onu niye hesaba çekmiyorsunuz' diye sorduğumuzda o zaman da diyeceksin ki 'Böyle böyle burada bağımsız, tarafsız yargı var.' Kusura bakma, bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var."  

85 KOLİ DOSYA GİTTİ
85 koli dosya gitti. Hala dosyalar gönderiliyor. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar bakın böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün olan harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz, (hakimlere hitaben) sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle. Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak, olmaz böyle bir şey.Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak. Olmaz böyle şey, Eğer Türkiye birisini terörist ilan etmişse vereceksin. Vermiyorsan burada bir su kaçağı var demektir.  Amerika bizimle karşılıklı suçluların iadesi olan bir ülkedir. Öyleyse gereğini yapması lazım, ama yapmamıştır. 

BAYAN CLINTON'UN AÇIKLAMASINI TALİHSİZ BULUYORUM
Demokratların adayı Bayan Clinton’un açıklamasını da çok talihsiz buluyorum. PYD-YPG’yi desteklemeye devam edeceğiz diyor. Siyasette bu tanımlamayı yapmanın amacı çok farklıdır. Ben bunu siyasi bir acemilik olarak görüyorum. Çok yanlış bir açıklamadır. Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz? "