Başkanlık sistemi için kritik hamle

Başkanlık sistemi için kritik hamle

Başbakan Binali Yıldırım İl Başkanları Toplantısında Anayasa değişikliğini meclise getireceklerini ifade etti

AK Parti İl Başkanları Toplantısında Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Binali Yıldırım, AK Parti'nin anayasa değişikliği için teklifini Meclis'e getireceğini açıkladı.  Önemli değerlendirme ve tespitlerde bulunan Yıldırım, 'Başkanlık sistemi' için milleti işaret eden Bahçeli'ye teşekkür etti. Başbakan "İster 330'la geçsin ister 367 ile sonucu millete götüreceğiz. AK Parti sorunları torunlarına havale eden bir parti değildir." dedi.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, toplantının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum diyerek konuşmasına devam etti. Bundan önceki toplantıyı Ağustos ayında gerçekleştirmiştik. Kuluşumuzdan bu yana değişmeyen tek bir kuralımız var buda istişaredir. AK Parti'nin en güçlü geleneği istişaredir dedi.

HÜZÜNLÜYÜZ
Konuşmasına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, bugüngayet sakin bir toplantı yapacağız. Heyecanlı konuşma yapmak içimden geliyor diyerek, sabah saatlerinde hayata gözlerini yuman eki maliye bakanı Kemal Unakıtan anarak, Kemal abinin bende ki yeri ayrı. Yıllar önce tanıştık beraber çok hatıralarımız var bu toplantı onun anısına sakin bir şekilde gerçekleştirelecek dedi.

ŞEHİTLERİN HESABI SORULACAK
Bizler siyaseti Milletimize hep bir araç olarak gördük. Siyasi hayatımızda birer altın sayfalar açan bu kadroyu, yol arkadaşlarımın her birini tebrik ediyorum. Kalleş terör örgütü bu dava yolunca bir çok arkadaşımızı şehit etti. Hain terör örgütünün yaptıkları yanına kalmayacak. Bu kardeşlik bağını asla yok edemeyek, koparamayacaklar. Dökülen her damla kanın hesabını soracağız diyerek Ülkesi için şehit olan vatandaşlara bir kez daha Allah'tan rahmet diledi.

CHP FETÖNÜN ELİNDE MAŞA
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuzdan önce ve sonrası için FETÖ terör örgütünü, bir terör örgütü olarak kabullenmeyen grup var. Bu millete haksızlık yapılıyor. Mağduriyet söylemi FETÖ'nün bir oyunudur ve CHP'nin buna alet olması üzücüdür.

TARİH EN AĞIR DARBESİ
PKK Terör örgütüne yapılan operasyonlar gösteriyor ki son 30 yılın en ağır darbesi oldu. Yapılan operasyonlar neticesinde terör örgütü PKK son çırpınışlarını göstermekte. Örgüte yapılan hava ve kara harekatları etkili bir biçimde netice gösterdi. Hem Türklerin hem kürtlerin tek bir sorunu var oda bölücü terör örgütü PKK.

DEVLET BAHÇELİYE TEŞEKKÜR
15 Temmuz'dan beri ortaya koyduğu tavırla Milliyetçilik örneği gösteren Bahçeliye teşekkür etti. Siyasi çıkarları ve hesapları bir kenara bırakarak örnek bir davranış sergiledi. Bahçeli'nin dün yaptığı konuşmayı değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, Sayın Bahçeli'nin konuşmaları umut verici dedi.
Yıllardır yeni anayasayı konuşuyor. Bu konu ile gündemi ve halkımızı daha fazla meşgul edemeyiz. Bahçelinin bu çağrısını aynen kabul ediyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN KRİTİK HAMLE
AK Parti sorunlarını ve devlet sorunlarını torunlarına havale eden bir parti olmayacak. Hazırlanak olan yeni anayasa meclise götürülecek. Güçlü bir siyasi idareyi oluşturacak sistem değişikliği Türkiye'nin ihtiyacı olan en önemli unsurdur. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde olmak üzere AK Parti hazırlayacak ve Meclis'in onayına sunacak. Meclisten çıkan karak ne olursa olsun milletin onayına götüreceğiz.

CUMHURBAŞKANIMIZLA UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ
Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin lideridir. Gönüllerde taht kuran Türkiye sevdalısı bir liderdir. Cumhurbaşkanımızla bu hususta kimse aramıza giremez. Tabiki çalışmalarımız koordineli bir şekilde ilerleyecek. Bizi anlaşamayan uyumsuz bir iktidar olarak gösteremeyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar. Türkiye artık çok daha güçlü ve bölebilecekleri bir ülke değildir.