28 Şubat davasında karar açıklandı. 21 müebbet, 68 beraat!

28 Şubat davasında karar açıklandı. 21 müebbet, 68 beraat!

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, kararını açıkladı. 68 sanık hakkında beraat kararı verildi. 21 sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıklandı.

Duruşmaya ara verilmeden önce salonda bulunan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in kararın okunması sırasında salonda olmadığı görüldü.

Aralarında Engin Özkasnak ve Engin Alan'ın bulunduğu 68 sanığa beraat etti. Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz gibi isimlerle birlikte 18 sanığa müeebbet hapis cezası verildi.

Karar kesinleşene kadar müebbet alan sanıklara tutuklama tedbiri yerine adli kontrol tedbiri uygulanacak. Ayrıca hapis cezası alan sanıklara yurt dışı yasağı getirildi.

Karar mahkeme heyeti tarafından oy birliğiyle alındı. Kararın kesinleşmesi için Yargıtay tarafından onaylanması gerekiyor. 2013 yılında başlayan davada karar 5 yıl sonra geldi.