Gözaltına alınan müteahhit sayısı açıklandı

Gözaltına alınan müteahhit sayısı açıklandı

Adalet Bakanlığı tarafından kurulan 'deprem suçları soruşturma büroları' tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, kalitesiz ve kaçak inşaat yöntemleriyle iş yaptıkları iddia edilen müteahhit sayısı 134'e yükseldi.

Adıyaman Barosu, Türkiye Barolar Birliği ile birlikte depremzedelere bilgi ve hukuki destek sağlamak için adliye önünde stant kurdu.

6 Şubat'ta meydana gelen ölümcül depremlerde evleri hasar gören veya yıkılan vatandaşlar, burada avukatların yardımıyla savcılığa suç duyurusunda bulunabiliyor.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, depremde harabeye dönen Grand İsias Oteli'nin dosyasına ilişkin gizlilik kararı verildiğine ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Adıyaman Barosu Başkanı Bilal Doğan, "Cumhuriyet başsavcılığımız bu konuda titizlikle çalışıyor" dedi.

Ayrı bir gelişmede, Hatay'da çöken Rönesans Residence'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, Karadağ'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Bu arada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2016 yılında Rende Sitesi'nin de Şubat'ta çöktüğü için sütunların kesildiği iddiasıyla 2016'da takipsizlik kararı veren Cumhuriyet savcısının soruşturulması için Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) izin verdi. Hatay'da 6'lı depremler.

Bunun üzerine bir müfettiş görevlendirildi ve savcı hakkında soruşturma başlatıldı.

Yıkılan binaların müteahhitleri hakkında yurt genelinde yürütülen diğer soruşturmalar sürerken, Osmaniye'de gözaltına alınan 16 kişiden 5'i tutuklandı, 11 kişi ise serbest bırakıldı.

Yapılan incelemelerde, depremde çöken Penta Park Sitesi'nin müteahhidi Hasan A.'nın da aralarında bulunduğu 11 müteahhidin yaptıkları binaların altında yaşamını yitirdiği, 85 zanlıdan 5'inin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Şanlıurfa'da tutuklu sayısı 11'e yükselirken, Malatya'da 46 zanlıdan 40'ı gözaltına alındı, 13'ü tutuklandı.

Gözaltına alınacak zanlı sayısının 33 olarak belirlendiği Diyarbakır'da 15 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Adana'da 12 zanlı daha tutuklandı, 6'sı adli kontrolle serbest bırakıldı, haklarında tutuklama kararı verilen 71 kişiden 13'ü ise serbest bırakıldı. 2 zanlının sorgusu devam ederken, tutuklu sayısı 13'e yükseldi.